Processing

Onze belangrijkste vaardigheid ligt in de ontwikkeling, productie en internationale marketing van technische schuimstoffen. Wij beheersen de vereiste technologische methoden om grondstoffen te verwerken en deze te combineren in een ingewikkeld en nauwkeurig productieproces. Ons productaanbod voor een breed scala van toepassingen kan worden aangepast d.m.v; bijkomende processing. Talloze technieken en opties zijn beschikbaar om producten nog te verbeteren tijdens of na het productieproces. Natuurlijk werken wij met onze klanten samen om gemeenschappelijk de best mogelijke oplossing te vinden.

Extrusie

Via extrusie kunnen technisch veeleisende schuimstofprofielen, cross-linked of non-cross-linked platen en rollen voor zowel standaard- als voor op maat ontwikkelde klantenspecificaties worden gemaakt. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij het hele proces en de productieketen combineren en optimaliseren. Afwijkende densiteit, kleuren, op maat gemaakte profielen en folies zijn op verzoek ook beschikbaar. Co-extrusie is een schuimstof-productieproces waarbij twee of meer compatibele uitgangsmaterialen samen worden gemengd. Schuimstofprofielen kunnen in verschillende kleuren worden gecoat met een extra laag niet geschuimd materiaal of worden versterkt met een extra coating om bijvoorbeeld hun mechanische of UV-weerstand te verhogen.

Laminatie

Lamineren is de techniek waarbij een materiaal meerlagig wordt geproduceerd, zodat het samengestelde materiaal verbeterde kracht, geluidsisolatie, uitstraling of andere eigenschappen krijgt. Of het nu gaat over schuimstof op schuimstof of half afgewerkt gelamineerd materiaal, aluminiumfolie met hoog emitterend vermogen of   hoek- en bochtbevestigingsmiddelen,  er zijn veel mogelijkheden.

Vormgeving door hitte

Vormgeving door hitte is een fabricageproces, waarbij een schuimstofproduct wordt verwarmd, vervolgens in een gietvorm gegoten, om dan te worden afgewerkt tot een eindproduct. Aan een groot aantal uiterst complexe ontwerpcriteria kan zo worden voldaan en zelfs driedimensionale producten kunnen worden gerealiseerd.

Conversie

LIJMEN
Wij kunnen verschillende types lijm gebruiken om materialen met elkaar te verbinden; via hot melt of met een zelfklevende tape. De hechting kan permanent of verwijderbaar zijn, aangepast aan een specifiek temperatuurbereik. Wij bieden een ruime keuze aan mogelijkheden aan.

SNIJDEN
Geëxtrudeerde profielen of folies en bladen kunnen in kwaliteit worden verfijnd via bijkomende mechanisch processen, zoals snijden, frezen of reliëf-drukken. Afhankelijk van de eis van de klant kunnen zij bijvoorbeeld worden voorzien met speciale snedes om ze flexibeler en elastischer te maken. Schuimstofprofielen kunnen ook deels gesneden worden om zo het gebruik te vereenvoudigen en  afvalmateriaal te vermijden.